Bonjour

Foto van de maand: Corsica

Wist je dat…

… Napoleon Bonaparte geboren is op Corsica? Zijn geboortehuis in Ajaccio bestaat nog steeds.

… de hoofdstad van Corsica Ajaccio is? Oorspronkelijk was Bastia de hoofdstad van Corsica, maar in 1811 besloot Napoleon zijn geboortestad Ajaccio aan te wijzen als nieuwe hoofdstad van Corsica.

Corsica is een eiland in eiland in de Middellandse Zee en hoort bij Frankrijk. Op de foto is Bonifacio te zien. Een van de grotere steden in Corsica. In Bonifacio staat op de klif een oud fort genaamd Bastion de l’Étendard. Dit bastion is gebouwd in de 16e eeuw om de stad te beschermen. Het bouwwerk zorgde ervoor dat de stad moeilijk te veroveren was door tegenstanders. Vanaf het fort is een lange trap naar de zee uitgehouwen in de klif, deze heet Escalier du Roi d’Aragon. De trap bestaat uit 187 treden en de geschiedenis beweert dat deze in één nacht zijn uitgehakt (wat ons zeer onwaarschijnlijk lijkt).

Ondanks dat Corsica onderdeel is van Frankrijk heeft het een eigen taal. Deze is afgeleid van het Italiaans. Het Corsicaans is een lokale Romaanse taal en wordt als aparte regionale taal erkend door de Franse overheid. Tegenwoordig staat het voortbestaan van de taal onder druk door de vele Franssprekende migranten die naar het eiland zijn gekomen.

Ben jij op zoek naar een Franse vertaling of Italiaanse vertaling van hoge kwaliteit? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

terug naar april
benieuwd naar volgende maand?

Vertaling nodig en benieuwd naar de mogelijkheden?