Mail ons
Offerte aanvragen
Terugbelgesprek

Juridische vertalingen

Het maken van een goede juridische vertaling is een vak apart. Oog voor detail is zeer belangrijk, want een kleine fout in de vertaling van uw juridische teksten kan grote gevolgen hebben voor meerdere partijen. Het is daarom van belang dat u met een gespecialiseerd juridisch vertaalbureau werkt met ruime ervaring in uw vakgebied en dat uitsluitend werkt met goede juridisch vertalers.

Wat is een juridische vertaling?

Een juridische vertaling is simpelweg een vertaling van juridische teksten of documenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan contracten, statuten, vonnissen en volmachten. Het verschil tussen juridische vertalingen en ‘gewone’ vertalingen is dat een juridische vertaling wordt gemaakt door een gespecialiseerde vertaler, die naast kennis van beide talen ook een grondige kennis heeft van een of meer juridische vakgebieden (bijvoorbeeld strafrecht of arbeidsrecht).

De juridische vertalers van BTS

Voor ieder vakgebied beschikt juridisch vertaalbureau BTS over de juiste juridische vertaler, van arbeidsrecht tot merkenrecht, van fusies en overnames tot strafrecht. Doordat ons juridisch vertaalbureau alleen met ervaren, gespecialiseerde vertalers werkt, kunnen wij u veel werk uit handen nemen. Alle vertalers hebben een juridische achtergrond of opleiding en zijn op de hoogte van internationale rechtssystemen en/of specifieke vakgebieden binnen het recht.

Door ons netwerk van meer dan 3000 vertalers beschikken wij niet alleen over juridisch vertalers met de benodigde juridische kennis, maar ook over gespecialiseerde vertalers met de juiste talenkennis. Zelfs voor de meer exotische talen. Wij vertalen dus niet alleen vanuit bijvoorbeeld het Nederlands naar het Engels, Duits of Frans, maar ook vanuit en naar de vele andere talen die Europa en de rest van de wereld rijk is.

Kwaliteit bij juridische vertalingen

Kwaliteit is bij juridische vertalingen van enorm belang. Een kleine fout in de vertaling kan namelijk verstrekkende gevolgen hebben. Als juridisch vertaalbureau neemt BTS daarom een aantal aanvullende stappen om de kwaliteit van de juridische vertalingen te garanderen.

Bij ons geldt het dubbel native-principe; onze juridisch vertalers vertalen uitsluitend naar hun moedertaal. De vertaling wordt vervolgens nagekeken door een moedertaalspreker van de brontaal. Zowel de juridisch vertalers als de revisors zijn gespecialiseerd in één of meerdere juridische vakgebieden.

Certificeringen

Vertaalbureau BTS beschikt zowel over het ISO 9001- als het ISO 17100-certificaat. Deze certificaten geven u de garantie dat onze dienstverlening voldoet aan de internationale standaards voor vertaaldiensten en kwaliteitsprocedures. Onze procedures zijn gericht op zowel kwaliteit als kostenefficiëntie.

Vertaalbureau BTS staat, naast voor vertaalkwaliteit, dus ook voor kwaliteit in dienstverlening. U heeft als klant een vaste contactpersoon, ervaren in de vertaalwereld en thuis in uw branche. Vertaalbureau BTS hecht veel waarde aan een goed persoonlijk contact met u. Alleen zo kunnen wij zo goed mogelijk inspelen op uw specifieke wensen en eisen ten aanzien van juridische vertalingen.

Deadlines: afspraak is afspraak

Een juridische vertaling is vaak een van de laatste stappen in een lang proces. Het gevolg is dat er voor de vertaling weinig tijd beschikbaar is. Het juridisch vertaalbureau van BTS zorgt ervoor dat u uw deadlines haalt. In overleg komen we tot de juiste aanpak voor ieder project, waarbij we helder zijn over de mogelijkheden.

Dankzij onze expertise in juridische vertalingen mogen wij een groot aantal advocatenkantoren tot onze klanten rekenen. Daarnaast is vertaalbureau BTS werkzaam voor juridische afdelingen van veel grote bedrijven.

Beëdigde vertalingen en legalisaties

Wij verzorgen dagelijks voor diverse klanten beëdigde vertalingen en legalisaties. Ook u kunt gebruik maken van deze tijd- en kostenbesparende services. Lees verder op de pagina beëdigde vertaling.

Contact

Onze accountmanagers voor juridische vertalingen adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden tot samenwerking met vertaalbureau BTS. Bel 010-4367711 of mail ons op info@btsrotterdam.nl.

Offerte aanvragen >>

Waarom BTS Rotterdam?

ISO 9001- en ISO 17100-gecertificeerd

Onze vertalers zijn gecertificeerde native speakers die verstand hebben van uw bedrijfstak en uw vaktermen kennen.

U ontvangt uw vertalingen altijd in het bestandsformaat waarin u het origineel aanlevert - tenzij u het anders wilt.

U krijgt een vaste contactpersoon binnen BTS met wie u al uw wensen kunt bespreken.

Wij ontzorgen u volledig. Stuur uw te vertalen bestanden op, wij regelen de rest.

Vraag direct een offerte voor een juridische vertaling aan