Mail ons
Offerte aanvragen
Terugbelgesprek

Juridische vertalingen

Het maken van een goede juridische vertaling is een vak apart. Oog voor detail is belangrijk, want een kleine fout in een juridische vertaling kan grote gevolgen hebben voor meerdere partijen. Het is daarom belangrijk dat u met een gespecialiseerd juridisch vertaalbureau werkt. Een vertaalbureau met ruime ervaring in uw vakgebied en dat uitsluitend werkt met geschikte juridisch vertalers.

Vertaalbureau BTS werk al jarenlang als juridisch vertaalbureau en dankzij onze expertise in juridische vertalingen mogen wij een groot aantal advocatenkantoren tot onze klanten rekenen. Daarnaast is vertaalbureau BTS werkzaam voor juridische afdelingen van veel grote bedrijven.

Wat is een juridische vertaling?

Een juridische vertaling is een vertaling van juridische teksten of documenten. Denk hierbij aan contracten, statuten, vonnissen en volmachten. Het verschil tussen juridische vertalingen en ‘gewone’ vertalingen is dat een juridische vertaling wordt gemaakt door een gespecialiseerde vertaler. Een vertaler die naast kennis van beide talen ook een grondige kennis heeft van een of meer juridische vakgebieden (bijvoorbeeld strafrecht of arbeidsrecht).

De juridische vertalers van vertaalbureau BTS

Voor ieder vakgebied beschikt juridisch vertaalbureau BTS over de juiste juridische vertaler, van arbeidsrecht tot merkenrecht, van fusies en overnames tot strafrecht. Wij nemen u veel werk uit handen door alleen met ervaren, gespecialiseerde vertalers te werken. Alle vertalers hebben een juridische achtergrond en zijn op de hoogte van internationale rechtssystemen en/of specifieke vakgebieden binnen het recht.

Door ons netwerk van meer dan 3000 vertalers beschikken wij niet alleen over juridisch vertalers met de benodigde juridische kennis, maar ook over gespecialiseerde vertalers met de juiste talenkennis. Uiteraard bieden we juridische vertalingen Engels, Duits en Frans aan. Maar onze juridische vertalers vertalen ook de meer exotische talen die de wereld rijk is, zoals Portugees, Fins en Japans.

Deadlines: afspraak is afspraak

Een juridische vertaling laten maken is vaak een van de laatste stappen in een lang proces. Het gevolg is dat er voor de vertaling weinig tijd beschikbaar is. Het juridisch vertaalbureau van BTS zorgt ervoor dat u uw deadlines haalt. In overleg komen we tot de juiste aanpak voor ieder project, waarbij we helder zijn over de mogelijkheden en goede afspraken maken.

Beëdigde vertalingen en legalisaties

Dagelijks verzorgen wij voor diverse klanten beëdigde vertalingen en legalisaties. Wilt u niet alleen een juridische vertaling, maar ook een beëdigde vertaling en/of legalisatie? Ook u kunt gebruik maken van onze tijd- en kostenbesparende services. Op onze pagina beëdigde vertaling leest u er alles over.

Kwaliteit bij juridische vertalingen

Kwaliteit is bij juridische vertalingen van enorm belang. Een kleine fout in de vertaling kan namelijk verstrekkende gevolgen hebben. Bij juridisch vertaalbureau BTS geldt het dubbel native-principe; onze juridisch vertalers vertalen uitsluitend naar hun moedertaal.

De juridische vertaling wordt vervolgens nagekeken door een andere moedertaalspreker. Zowel de juridisch vertalers als de revisors zijn gespecialiseerd in één of meerdere juridische vakgebieden.

Daarnaast beschikken wij over het ISO 9001- en het ISO 17100-certificaat. Deze certificaten geven u de garantie dat onze dienstverlening voldoet aan de internationale standaarden voor vertaaldiensten en kwaliteitsprocedures.

Uitstekende dienstverlening

Naast vertaalkwaliteit is kwaliteit in dienstverlening voor ons ook zeer belangrijk. U heeft daarom een vaste contactpersoon die ervaren is in de vertaalwereld en die thuis is in uw branche. Goed persoonlijk contact en kennis van uw bedrijf zorgen voor een soepele samenwerking. Wij spelen in op uw specifieke wensen en eisen ten aanzien van juridische vertalingen.

Contact

Onze accountmanagers adviseren u graag vrijblijvend over (juridische) vertalingen en de mogelijkheden tot samenwerking met vertaalbureau BTS. Bel 010-4367711 of mail ons op info@btsrotterdam.nl.

Offerte aanvragen >>

Waarom BTS Rotterdam?

ISO 9001- en ISO 17100-gecertificeerd

Onze vertalers zijn gecertificeerde native speakers die verstand hebben van uw bedrijfstak en uw vaktermen kennen.

U ontvangt uw vertalingen altijd in het bestandsformaat waarin u het origineel aanlevert - tenzij u het anders wilt.

U krijgt een vaste contactpersoon binnen BTS met wie u al uw wensen kunt bespreken.

Wij ontzorgen u volledig. Stuur uw te vertalen bestanden op, wij regelen de rest.

Vraag direct een offerte voor een juridische vertaling aan