Mail ons
Offerte aanvragen
Terugbelgesprek

Case pensioencommunicatie

Vertaalbureau BTS werkt al jaren naar tevredenheid voor meerdere (pensioen)verzekeraars en fondsen. De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor heldere pensioencommunicatie. De Pensioenwet stelt strenge eisen op dit gebied en uit onderzoek is gebleken dat werknemers behoefte hebben aan informatie over hun pensioen.

Wij zorgen ervoor dat ook uw buitenlandse medewerkers over de nodige informatie kunnen beschikken.

Wij vertalen o.a.:
– Uniform Pensioen Overzichten (UPO’s)
– Pensioenakkoorden
– Pensioenregelingen
– Correspondentie
– Pensioencontracten

Gespecialiseerd in financiële vertalingen

Voor een grote (pensioen)verzekeraar vertaalden wij onlangs een document over de pensioenregeling naar het Engels. Het Nederlandstalige document was bestemd voor alle medewerkers en gaf in duidelijke taal uitleg over het officiële pensioenreglement van het bedrijf. De Engelse vertaling die BTS verzorgde moest dus op dezelfde heldere manier worden geformuleerd.

Hiervoor zette BTS een vertaler in die gespecialiseerd is in financiële vertalingen en bijzonder goed op de hoogte is van de gehanteerde terminologie binnen de pensioencommunicatie. Evenals bij het opstellen van een tekst, moet bij een vertaling altijd rekening worden gehouden met diegenen voor wie de tekst bestemd is. De vertaling van de pensioenregeling moest dus de juiste terminologie bevatten maar moest ook zijn geformuleerd in een heldere stijl, zodat het document voor iedereen begrijpelijk is.

Standaard strenge kwaliteitscontrole

Nadat het pensioenreglement was vertaald naar het Engels, werd de vertaling gecontroleerd door een afzonderlijke revisor. Deze extra controleronde is een standaardprocedure bij BTS, waarbij de tekst nogmaals wordt nagelopen op volledigheid, spelling en grammatica. In het geval van het pensioenreglement werd bevestigd dat in de tekst de juiste pensioen gerelateerde terminologie werd gehanteerd en dat de vertaling geschikt was voor alle medewerkers van het bedrijf.

Wij leverden onze klant een kant-en-klare vertaling af, die zij vervolgens op hun website hebben geplaatst.

Contact

Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvende offerte of een kennismakingsgesprek? Neem dan contact op via 010 – 436 77 11 of vul het offerteformulier in.

Wij helpen u graag verder!

Offerte aanvragen >>

Waarom BTS Rotterdam?

ISO 9001- en ISO 17100-gecertificeerd

Onze vertalers zijn gecertificeerde native speakers die verstand hebben van uw bedrijfstak en uw vaktermen kennen.

U ontvangt uw vertalingen altijd in het bestandsformaat waarin u het origineel aanlevert - tenzij u het anders wilt.

U krijgt een vaste contactpersoon binnen BTS met wie u al uw wensen kunt bespreken.

Wij ontzorgen u volledig. Stuur uw te vertalen bestanden op, wij regelen de rest.

Direct een offerte aanvragen