سلام – Salam

Foto van de maand: Egypte

 Wist je dat…

… de officiële taal van Egypte Arabisch is, maar dat de meeste Egyptenaren een dialect spreken?

… de Egyptenaren ‘geschreven’ boodschappen doorgaven door het gebruik van specifieke tekens die Hiërogliefen genoemd werden? Dit schrift bestond uit 700 Hiërogliefen. Een enorm verschil met het Westerse alfabet van 26 tekens.

Hoofdstad van Opper-Egypte

De foto van deze maand is genomen in Luxor, Egypte. Luxor is een stad in het midden van Egypte. De stad is gebouwd aan de oostelijke oever van de Nijl en wordt tegenwoordig veel bezocht door toeristen en is ook erg populair bij archeologen. Vroeger was Luxor de hoofdstad van Opper-Egypte en heette het Thebe. In de oudheid was Thebe het culturele middelpunt van Egypte, hierdoor zijn er tot op de dag van vandaag nog veel restanten te vinden van tempelcomplexen, graftombes en andere gebouwen uit de Oudheid. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden zijn de Vallei der Koningen, de Luxortempel en de Kolossen Memnon.

Bijzondere schrijfwijze

Vroeger communiceerden de Egyptenaren in Hiërogliefen. Tegenwoordig is de officiële taal van Egypte het Arabisch. Het Arabisch gebruikt een ander schrift dan de meeste talen die wij, in Nederland, gewend zijn. Het Arabische schrift bestaat uit 28 letters er wordt van rechts naar links geschreven (en gelezen). Arabische cijfers worden echter wel van links naar rechts geschreven. Ongeveer 98% van de Egyptische bevolking spreekt Arabisch, het overige deel spreekt Koptisch, Nubisch of Berbers.

Arabische vertaling nodig?

BTS Rotterdam werkt samen met de beste Arabische vertalers die gespecialiseerd zijn in Arabische vertalingen. Voor meer informatie over een Arabische vertaling neem contact mail ons: info@btsrotterdam.nl of bel +31 (0)10 – 436 77 11.

Benieuwd naar volgende maand?
terug naar maart

Vertaling nodig en benieuwd naar de mogelijkheden?