Halò, a h-uile duine!

Foto van de maand: Schotland

Wist je dat…

…Lochranza Castle gebruikt werd als model voor het kasteel in het Kuifje-avontuur “De Zwarte Rotsen”? 

…het eiland Arran de enige plek is in Schotland waar palmbomen groeien? 

Schotland is een land met een rijke historie en cultuur. Als je aan Schotland denkt, dan is het eerste wat je te binnen schiet natuurlijk haggis en Mel Gibson die over vrijheid schreeuwt.

Wat niet veel mensen zich realiseren, is dat Schotland een enorme variatie aan flora en fauna heeft voor een dergelijk klein land. Neem het eiland van Arran van de foto. Het eiland wordt “mini-Schotland” genoemd, omdat het alle karakteristieken van de rest van het land heeft, dus ook de befaamde “Highlands” en “Lowlands” (geen relatie met het festival in Biddinghuizen).

In Schotland spreken ze Engels, maar een deel van de bevolking spreekt nog altijd Schots-Gaelisch of in de taal zelf: Gàidhlig. Dit is een Goidelische taal die wordt gesproken door een Keltische stam in de Schotse Hooglanden. Na de vereniging van de Schotse en Engelse koninkrijken, ging het gebruik van de taal achteruit. Nadat de Jacobitische Rebellie was mislukt, werd het Gàidhlig niet meer erkend als officiële taal. Vandaag de dag wordt het nog altijd gesproken door ongeveer 60.000 mensen die de taal als onderdeel van Schotse cultuur in stand proberen te houden.

Engelse vertaling nodig?

BTS Rotterdam werkt samen met de beste Engelse vertalers die gespecialiseerd zijn in elke vorm van het Engels, van Brits tot Amerikaans en wellicht zelfs Schots-Gaelisch. Voor meer informatie over een Engelse vertaling kun je per mail of telefonisch contact met ons opnemen via info@btsrotterdam.nl of +31 (0)10 – 436 77 11.

Terug naar mei
Naar volgende maand

Vertaling nodig en benieuwd naar de mogelijkheden?