Halló

Wist je dat…

…Ruim 60% van de bevolking van IJsland in de hoofdstad Reykjavik woont?

…IJsland de laatste plek op aarde is waar mensen zijn gaan wonen?

IJsland staat bekend als “Het Land van Vuur en IJs”. Dit komt mede doordat zowel de grootste gletsjers van Europa als de meest actieve vulkanen van de wereld op IJsland gevonden kunnen worden. Het land heeft veel van zijn cultuur geërfd van de Vikingen die het per ongeluk hebben ontdekt in de 10e eeuw. Een groot onderdeel van het culturele erfgoed van de Vikingen is in het land terug te vinden waaronder het geloof in wezens als elven en trollen. Bij een trip naar IJsland mag het aanhoren van een inheemse mythe of legende dan ook niet ontbreken.

In IJsland spreken mensen vanzelfsprekend IJslands. Ongeveer 97% van de bevolking spreekt de taal. Iets wat niet veel mensen weten is dat ook in het Nederlands sporen van het IJslands te bekennen zijn. Het Nederlandse woord “geiser” is bijvoorbeeld afgeleid van het IJslandse “geysir”. Nederlandse kooplieden zijn sinds de middeleeuwen al actief op het eiland wat ervoor heeft gezorgd dat wij in onze taal leenwoorden hebben overgenomen van het kleine eiland in de Atlantische Oceaan.

IJslandse vertaling nodig?

BTS Rotterdam kan ook naar het IJslands vertalen in vele verschillende specialisaties. Vraag onze projectmanagers naar de mogelijkheden. Voor meer informatie over een IJslandse vertaling neem contact met ons op. Mail ons: info@btsrotterdam.nl of bel +31 (0)10 – 436 77 11.

Terug naar juni
Benieuwd naar volgende maand?

Vertaling nodig en benieuwd naar de mogelijkheden?