हैलो!

Wist je dat…

…Shampoo is uitgevonden in India? Het Nederlandse woord shampoo is zelfs afkomstig uit het Sanskriet “champu”, wat masseren betekent.

 …India meer dan 700 erkende talen heeft?

India is een land met een rijke geschiedenis. Je hoeft niet verder te kijken dan naar de stad Benares aan de rivier Ganges om de lange historie te zien weerspiegelen in het dagelijks leven. De stad is één van de oudste nederzettingen van de wereld en werd ruim 3000 jaar geleden opgericht. Het is tot op de dag van vandaag nog altijd een belangrijke pelgrimsplaats voor het Hindoeïsme. India is tevens een “megadivers” land, een term die wordt gebruikt voor de 17 landen die een hoge biologische diversiteit vertonen en veel diersoorten bevatten die uitsluitend inheems of endemisch voor die landen zijn.

 

De diversiteit van India uit zich niet alleen in de bevolking en het natuurschoon, maar zeker ook in de taal. India heeft 780 erkende talen waardoor het land wereldwijd op de tweede plaats staat. Alleen Papoea-Nieuw-Guinea met haar 839 talen heeft er meer. Het Hindi staat met stip op de eerste plaats in India, gevolgd door het Bengaals en het Urdu. Daarnaast is ook het Engels er een officiële taal en het wordt op dit moment door ongeveer 10% van de bevolking gesproken. Aan talen geen gebrek dus!

Vertaling in het Hindi nodig?

BTS Rotterdam kan ook naar onder andere het Hindi vertalen in vele verschillende specialisaties. Vraag onze projectmanagers naar de mogelijkheden. Neem voor meer informatie over een vertaling gerust contact met ons op. Mail ons via info@btsrotterdam.nl of bel +31 (0)10 – 436 77 11.

Terug naar juli
Benieuwd naar volgende maand?

Vertaling nodig en benieuwd naar de mogelijkheden?