Merħba f’Malta!

Wist je dat…

…Malta meer dan 300.000 geregistreerde auto’s heeft voor een bevolking van maar 450.000 wat het de meest autorijke plek van Europa maakt per capita.

 …Er meer Maltezers in Australië wonen dan op Malta.

Oké, dat laatste feitje is niet helemaal waar. Het is een bekende uitdrukking op Malta aangezien er in de vorige eeuw veel immigratie naar “Down Under” heeft plaatsgevonden. In werkelijkheid zijn er ongeveer 200.000 mensen in Australië met Maltese voorouders tegenover de 450.000 Maltezers op het eiland zelf. Niet alleen in Australië zijn er veel mensen met een connectie naar het kleine Mediterrane eiland. Bekende internationale artiesten zoals Bryan Adams, Natalie Imbruglia and Britney Spears hebben allemaal Maltese roots. Dit lijkt erop te wijzen dat Maltezers misschien wel gouden stembanden hebben. De officiële talen van Malta zijn Engels en Maltees. Maltees is niet alleen binnen Europa een eigenaardige taal maar wereldwijd valt het in een unieke niche. Het is namelijk de enige Semitische taal die in het Latijnse alfabet wordt geschreven. De taal heeft een Arabische oorsprong nadat het in 870 is veroverd door de Aghlabiden. Sindsdien is het kleine eiland in handen gekomen van vele Europese veroveraars waardoor de taal een unieke mengeling is van Arabisch, Italiaans, Siciliaans en Engels.

Vertaling in het Maltees nodig?

BTS Rotterdam kan ook naar Maltees vertalen in vele verschillende specialisaties. Vraag onze projectmanagers naar de mogelijkheden. Voor meer informatie over een vertaling neem contact met ons op. Mail ons: info@btsrotterdam.nl of bel +31 (0)10 – 436 77 11.

 

Terug naar augustus
Benieuwd naar volgende maand?

Vertaling nodig en benieuwd naar de mogelijkheden?