Mail ons
Offerte aanvragen
Terugbelgesprek

Beëdigde vertaling & legalisatie

Beëdigd vertaalbureau BTS Rotterdam

Voor officiële documenten die bij buitenlandse instanties ingediend moeten worden, is vaak een beëdigde vertaling vereist. Dit houdt in dat er een verklaring met stempel en handtekening van een beëdigd vertaler achter de vertaling wordt gehecht.

Een beëdigd vertaler is opgenomen in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers (Rbtv) en staat ingeschreven bij ten minste één rechtbank in Nederland. Een beëdigd vertaler legt in de rechtbank een eed of gelofte af, wat onder meer inhoudt dat een beëdigd vertaler geheimhouding zal betrachten van vertrouwelijke informatie die hij of zij onder ogen krijgt.

Legalisatie & apostille; voorkom het ‘rondje Den Haag’

Naast een beëdigde vertaling kan ook een legalisatie nodig zijn. Ook de zorg daarvoor kan beëdigd vertaalbureau BTS u uit handen nemen. Indien een land is aangesloten bij het apostilleverdrag is het halen van een apostille bij de rechtbank voldoende.

Is dit niet het geval, dan moeten meerdere stappen gezet worden. Achtereenvolgens moet er goedkeuring gehaald worden bij de rechtbank, het ministerie van Veiligheid & Justitie, het ministerie van Buitenlandse zaken en het consulaat of de ambassade. Dit staat ook wel bekend als het ‘rondje Den Haag’.

Beëdigd vertaalbureau BTS zorgt ervoor dat het gelegaliseerde document op het afgesproken tijdstip bij u of de ontvangende instantie geleverd wordt. Het ‘rondje Den Haag’ doen wij dus voor u.

Spoed? Snel een beëdigd vertaler

Hebt u onmiddellijk een beëdigde vertaling naar het Nederlands, Duits of Engels nodig? Voor deze talen hebben wij altijd beëdigde vertalers stand-by staan voor spoedopdrachten. Wij bieden ook een snelle oplossing voor beëdigde vertalingen naar het Spaans, Russisch, Frans en Italiaans.

BTS Rotterdam is een erkend vertaalbureau op het gebied van beëdigde vertalingen. Heeft u een spoedopdracht? Neem dan direct contact met ons op.

HR-documenten

Zendt u personeel uit naar het buitenland of werkt u aan de werving van buitenlands talent? Beëdigd vertaalbureau BTS Rotterdam vertaalt alle documentatie voor u en kan u het volledige legalisatieproces uit handen nemen. Of het nu gaat om diploma’s, identiteitsbewijzen, een VOG, medische certificaten of cv’s, wij kunnen het volledige dossier voor u vertalen.

Contact

Vraag voor uw beëdigde vertaling direct een vrijblijvende offerte aan of neem telefonisch contact met ons op via 010-4367711.

Offerte aanvragen >>

Waarom BTS Rotterdam?

ISO 9001 en ISO 17100-gecertificeerd

Onze vertalers zijn gecertificeerde native speakers die verstand hebben van uw bedrijfstak en uw vaktermen kennen.

U ontvangt uw vertalingen altijd in het bestandsformaat waarin u het origineel aanlevert - tenzij u het anders wilt.

U krijgt een vaste contactpersoon binnen BTS met wie u al uw wensen kunt bespreken.

Wij ontzorgen u volledig. Stuur uw te vertalen bestanden op, wij regelen de rest.

Direct een offerte aanvragen