Benvenuti in Sicilia!

Wist je dat…

…de vulkaan Etna de hoogste actieve vulkaan van Europa is?

 …het grootste operahuis van Italië op Sicilië zit?

Sicilië staat natuurlijk bekend om haar prachtige landschappen en rijke historie. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat het eiland al sinds de oudheid de nummer één leverancier van wijn is voor heel Italië. Niet alleen staan ze bekend om de “nectar van de goden”, maar ook om hun eten. Op Sicilië zijn verschillende versies van pasta begonnen zoals Pasta alla Norma. De meest bekende lekkernij van het eiland moet echter wel de Cannoli zijn. Het zijn gefrituurde buizen van zoet deeg gevuld met ricotta die ondertussen wereldwijd te vinden zijn.

Op Sicilië spreken ze natuurlijk Italiaans, echter is het Siciliaans ook nog altijd aanwezig op het eiland. Het verschilt dusdanig van het standaard Italiaans dat het niet wordt beschouwd als een dialect maar als een taal op zich. Vreemd genoeg wordt het nog altijd niet erkend als een officiële taal op het eiland. Siciliaanse wethouders zijn de afgelopen jaren echter wel hard aan het werk geweest om de taal van hun voorouders een verplicht vak op school te maken om zo de rijke historie en cultuur van het eiland te bewaren.

Vertaling in het Italiaans nodig?

BTS Rotterdam kan ook naar Italiaans vertalen in vele verschillende specialisaties. Vraag onze projectmanagers naar de mogelijkheden. Voor meer informatie over een vertaling neem contact met ons op. Mail ons: info@btsrotterdam.nl of bel +31 (0)10 – 436 77 11.

terug naar september
Benieuwd naar volgende maand?

Vertaling nodig en benieuwd naar de mogelijkheden?