Dobrodošli u Hrvatsku!

Wist je dat…

…Saša de populairste Kroatische jongensnaam is? En dat het een afkorting is van Alexander?

 …de stropdas in Kroatië is uitgevonden?

Het kleine land aan de Adriatische zee speelt al sinds de oudheid een belangrijke rol in de Mediterrane cultuur. In de Romeinse tijd was het een belangrijk doorstroompunt voor handel met Oost-Europa en zelfs de Egyptenaren waren er vaak te vinden. In de stad Split komen we zodoende nog altijd 4000 jaar oude Egyptische sfinxen tegen. Het land kenmerkt zich door haar eigen unieke cultuur. Op muzikaal gebied treffen we veel traditionele muziek aan, maar ook moderne, Kroatische popmuziek die razend populair blijkt te zijn.

Wie van lekker eten geniet, zal vooral in Zuid-Kroatië goed kunnen vertoeven. Van heerlijke ćevapi en ajvar tot pita en gopđang, er is voor elk wat wils. En voor liefhebbers van plaatselijke alcoholische versnaperingen zijn rakija en šoču echte aanraders. Een trip naar het voedselparadijs van de Balkan is tevens pas compleet als men de befaamde Kroatische barbecue heeft geprobeerd. De unieke combinatie van plaatselijke kruiden en specerijen en heerlijk mals vlees zorgt ervoor dat de barbecue ook buiten de landsgrenzen aan populariteit wint. In Nederland bijvoorbeeld zijn er in de afgelopen jaren steeds meer Kroatische barbecuerestaurants geopend. Stap een keer naar binnen!

Vertaling in het Kroatisch nodig?

BTS Rotterdam kan ook naar het Kroatisch vertalen in vele verschillende specialisaties. Vraag onze projectmanagers naar de mogelijkheden. Neem voor meer informatie over een vertaling gerust contact met ons op. Per mail zijn wij bereikbaar via info@btsrotterdam.nl en telefonisch op +31 (0)10 – 436 77 11.

terug naar oktober
benieuwd naar volgende maand?

Vertaling nodig en benieuwd naar de mogelijkheden?