¡Bon dia!

 Foto van de maand: Ibiza

Wist je dat..

… Ibiza qua oppervlakte en inwoners een klein eiland is? Met een oppervlakte van 571 vierkante kilometer en 132.637 inwoners is het eiland maar 100 vierkante kilometer groter dan Texel. Ondanks de grootte van het eiland is het razend populair en trekt het elk jaar zo’n 2,8 miljoen toeristen. De meeste komen met een van de 28.000 vluchten die jaarlijks landen op Ibiza.

De officiële taal op Ibiza het Spaans (Castiliaans) is terwijl de plaatselijke bewoners Catalaans als voertaal aanhouden?

Op Ibiza heerst een tweetalige cultuur. Dit is goed terug te zien aan plaatsnamen. Zo is Ibiza in het Catalaans Eivissa, terwijl dit in het Spaans Ibiza is. Om het nog complexer te maken heeft elk eiland van de Balearen ook nog zijn eigen variant van het Catalaans. Op Ibiza is dit Eivissenc.

Día de las Islas Baleares

Ibiza is een onderdeel van de Balearen. Een eilandengroep in de Middellandse Zee ten oosten van het Spaanse vasteland. Naast dat het bekend staat als hét party-eiland voor de jetset is er ook de nodige cultuur terug te vinden. Zo wordt er elk jaar op 1 maart Día de las Islas Baleares gevierd. Tijdens deze feestdag vieren alle Balearische eilanden (Ibiza, Mallorca, Menorca, Cabrera en Formentera) het feit dat zij een autonome status hebben binnen het Spaanse koninkrijk. Het officiële programma omvat evenementen gebaseerd op verschillende gebieden zoals gastronomie, traditionele ambachten, een middeleeuwse markt, sportactiviteiten, workshops, conferenties en concerten.

Vertaling nodig?

Op zoek naar een professionele vertaling van een Spaanse of Catalaanse tekst? BTS Rotterdam is gespecialiseerd in vertalingen. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact op met: info@btsrotterdam.nl of 010-436 77 11 voor het bespreken van de mogelijkheden voor een professionele Spaanse vertaling.

Benieuwd naar volgende maand?
Terug naar februari

Vertaling nodig en benieuwd naar de mogelijkheden?