Bem vindo a Portugal!

Wist je dat…

…Portugal het oudste land van Europa is?

 …Portugees een officiële taal is in negen landen?

De foto van deze maand is genomen in Lissabon, van de brug ‘Ponte 25 de Abril’. De brug heette oorspronkelijk ‘Ponte Salazar’ (Salazarbrug), naar premier/dictator Salazar, maar de brug werd tijdens de revolutie demonstratief met verf omgedoopt in ‘25 april-brug’. Portugal heeft mede door zijn lange historie een paar unieke records op zijn naam staan. Zo is ’s werelds oudste boekenwinkel gevestigd in Lissabon en houdt het land het record voor zowel de langstzittende als de kortst zittende vorst. Koning Henrique zat namelijk ruim 73 jaar op de troon, terwijl zijn landgenoot Koning Luís Filipe slechts 20 minuten met de scepter mocht zwaaien.

Omdat Portugal ooit een wereldrijk was, is het niet verrassend dat het Portugees ook veelvuldig wordt gesproken buiten Portugal. Er wordt gezegd dat meer dan 236 miljoen mensen wereldwijd het Portugees als moedertaal hebben.

Het Portugees is niet alleen de officiële taal van Portugal, maar ook van Brazilië, Kaapverdië, Angola, Guinee-Bissau, Mozambique, São Tomé en Principe en Equatoriaal-Guinea. De taal wordt ook gesproken in Goa in India, Macau aan de zuidkust van China en Oost-Timor in Zuidoost-Azië.

Vertaling in het Portugees nodig?

BTS Rotterdam levert ook vertalingen naar het Portugees in veel verschillende specialisaties. Vraag onze projectmanagers naar de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie over een vertaling. Wij zijn bereikbaar via info@btsrotterdam.nl of +31 (0)10 – 436 77 11.

terug naar november

Vertaling nodig en benieuwd naar de mogelijkheden?