Dag van de Russische taal

 Op 6 juni viert men de dag van de Russische taal. Deze dag is een initiatief van de Verenigde Naties om het belang van de Russische taal te onderstrepen. Het Russisch wordt namelijk door maar liefst 260 miljoen mensen gesproken. Niet alleen in Rusland, maar ook in omringende landen zoals Wit-Rusland en Kazachstan waar het een van de officiële talen is. Het Russisch staat bekend om het gebruik van het Cyrillisch alfabet, waardoor de geschreven taal voor veel mensen zeer lastig te begrijpen is en een professionele vertaling noodzakelijk is.

Het feit dat de dag van de Russische taal op 6 juni valt is overigens geen toeval. Op deze datum werd in 1799 in Moskou Aleksandr Sergejevitsj Poesjkin geboren. Hij wordt gezien als een van de grootste Russische dichters die ook wereldwijd grote bekendheid geniet.

Meer informatie over de dag van de Russische taal vindt u hier.