你好 Néi hóu!

Foto van de maand: Victoria Peak, Hongkong

Wist je dat..

Victoria Peak het hoogste punt is van Hongkong? Vanaf maar liefst een hoogte van 552 meter heb je een spectaculair uitzicht over de miljoenenstad.
… de meeste Hongkongers het Standaardkantonees als moedertaal hebben, maar dat in de constitutie het Standaardmandarijn als hoofdtaal wordt aangehouden?
… Hongkong een van de hoogste grondprijzen ter wereld kent? Gemiddeld kost een vierkante meter grond in Hongkong €39.000,-. In de duurste wijk van Hongkong, Victoria Peak, betaal je een kleine €117.000,- per vierkante meter. Ter vergelijking: in het centrum van Amsterdam kost een vierkante meter grond ongeveer €6.000,-

(On)afhankelijkheid

Hongkong is een Speciale Bestuurlijke Regio van China. Dit houdt in dat Hongkong een eigen rechtsstaat en bestuur heeft, maar wel onderdeel is de Volksrepubliek China. Deze speciale status hebben zij ontvangen toen de Engelsen Hongkong overdroegen aan China op 1 juli 1997. Deze status behouden zij sowieso tot 2047.

Eigenheid

Ondanks dat Hongkong officieel onderdeel is van China hebben zij hun eigen gewoontes en gebruiken. Zo wordt kerstmis op 25 december wel gevierd in Hongkong, maar niet op het Chinese vasteland. Daarentegen wordt in Hongkong het Chinees Nieuwjaar minder uitbundig gevierd. Hongkongers zijn maar drie dagen vrij, waar de Chinezen op het vasteland maar liefst 10 vrije dagen krijgen. In Hongkong worden de Chinees Nieuwjaarsvieringen afgesloten met het Chinese Lantern Festival op 7 en 8 februari. Tijdens dit festival wordt Hongkong verlicht door honderden lampionfiguren.

Vertalingen

Ben je op zoek naar een professionele vertaling van een Chinese tekst? Voor zowel Standaardkantonees als Standaardmandarijn kan je terecht bij BTS Rotterdam. Heb je een vertaling van of naar een ander Chinees dialect nodig? Neem snel contact met ons op! Stuur een e-mail aan info@btsrotterdam.nl of bel 010 – 436 77 11 en we zorgen voor de perfecte Chinese vertaling van jouw document.

Benieuwd naar volgende maand?
Naar januari

Vertaling nodig en benieuwd naar de mogelijkheden?